Praten met een GGZ verpleegkundige gaat je helpen

Een GGZ verpleegkundige heeft veel verstand van mentale problemen en begeleidt mensen in hun proces. Maar wat kun je verwachten in deze begeleiding en waarom zou je hiervoor moeten kiezen? Lees hier meer over wat een GGZ verpleegkundige voor je kan betekenen.

Wat doet een GGZ verpleegkundige?

Een GGZ verpleegkundige helpt jou in je zelfontwikkeling. Je wordt begeleid in een proces naar een betere mentale staat, uiteindelijk doe je alles zelf. Maar met wat ondersteuning en zelfinzichten kom je veel verder dan in je eentje. Dit komt omdat de hulpverlener verstand heeft van psychologie en ervaring met mensen die soortgelijke problemen hebben. Je kunt bij je huisarts terecht als je mentale problemen hebt, waar je een doorverwijzing kunt krijgen naar een psycholoog. Elke huisartsenpraktijk heeft ook een praktijkondersteuner waar je mee kunt praten. Zo zijn er verschillende manieren om over je problemen te praten, het is afhankelijk van wat jij nodig hebt.

Het proces

Als je een therapeutisch proces begint zul je in de eerste instantie kennis gaan maken met de GGZ verpleegkundige. Zo kun je kijken of je je comfortabel voelt bij deze persoon en globaal bespreken waar je precies voor komt. Soms moet je een lijst invullen met welke klachten je ervaart, dit is handig omdat de hulpverlener dan weet waar je ongeveer mee zit. Nu de GGZ verpleegkundige weet wat je klachten zijn en wat je verhaal is kunnen jullie een behandelplan opstellen. Hierin worden de doelen gesteld voor jezelf, alles wat je wilt behalen kun je hierin benoemen. Bijvoorbeeld minder stress ervaren of beter slapen.

Voor wie?

Een hulpverlener kan goed zijn voor iedereen. Of je nu ernstige mentale problemen hebt of door een stressvolle periode gaat, eigenlijk kan iedereen terecht. Vaak zijn er wel wachtlijsten omdat er meer mensen met problemen kampen. Je kunt vaak wel snel terecht voor een gesprek bij de praktijkondersteuner, die kan jou ook advies geven over wat de volgende stap kan zijn. Mensen met alle leeftijden kunnen hier terecht, zo zijn er ook hulpverleners die zich richten op kinderen. Ook op latere leeftijd is het goed om mentale problemen aan te pakken.

Resultaten

Een therapeutisch proces kan resulteren tot een betere mentale staat. Je kunt meer zelfvertrouwen ontwikkelen, minder piekerende gedachten of angsten. Het is natuurlijk afhankelijk van je eigen inzet, als je heel graag jezelf wil verbeteren en bereid bent daar hard voor te werken zul je sneller resultaten zien. Van te voren stel je doelen voor jezelf op, als deze doelen aan het einde van het proces behaald zijn dan kan de GGZ verpleegkundige de therapie met je afsluiten.

 

Werken aan een veilige maatschappij | Werken bij Fivoor

 

Conclusie

Een GGZ verpleegkundige kan je begeleiden in je zelfontwikkeling en de problemen waar je mee kampt door middel van zelfinzichten laten verdwijnen. Een hulpverlener lost je problemen niet op maar biedt je wel een neutrale en professionele blik zodat je zelf in ziet wat je kunt veranderen en hoe je dit kunt doen. De resultaten zijn afhankelijk van hoe hard je je best wil doen voor jezelf.

 

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.