De superbacterie Pseudomonas aeruginosa

Pseudomonas aeruginosa is een superbacterie of ook wel een ziekenhuisbacterie. Deze bacterie wordt zo genoemd, omdat het grotendeels resistent is tegen antibiotica. Hierdoor is het moeilijk om een infectie met Pseudomonas aeruginosa te bestrijden. Deze infecties kunnen terechtkomen in de luchtwegen, in het bloed, in het oor en zelf bij je je hart. De bacterie kan de meeste schade veroorzaken wanneer iemand al zwak is, bijvoorbeeld als iemand een zwak immuunsysteem heeft.

Pseudomonas aeruginosa in veehouderij

Pseudomonas aeruginosa komt ook regelmatig voor in de veehouderij. De oorzaak van de bacterie is vaak te vinden bij het water van het vee. Wanneer dit besmette water in de drinkbakken van het vee terecht komt, verspreidt de bacterie erg snel. Dit kan tot ziektes leiden, iets wat veehouderijen graag willen voorkomen.

Bestrijden

Doordat de bacterie dus moeilijk te behandelen is, is het van groot belang dat besmetting met de bacterie wordt voorkomen. Echter is dit lastig wanneer de bacterie zich in het drinkwater van dieren bevindt. Je moet dan namelijk erg voorzichtig zijn met het gebruik van chemische middelen, omdat deze anders schadelijk zijn voor het vee. Een goede manier om water vrij van bacteriën te maken, is door middel van het systeem van Watter. Dit systeem maakt milieuvriendelijk desinfectiemiddel door enkel gebruik te maken van water, zout en elektriciteit. Daardoor is dit veilig te gebruiken voor het drinkwater van dieren. Wil je meer weten over dit systeem? Neem dan vooral eens een kijkje op www.watter.nl.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.