De echte effecten van Rood Licht Therapie

Rood licht therapie is een trend die als maar populairder lijkt te worden. Het schijnen van een infrarood lamp kan namelijk verschillende positieve effecten hebben op jouw lichaam. Er wordt veel gespeculeerd over de echte effecten van deze vorm van therapie. Wij hebben de bewezen effecten op een rijtje gezet voor je.

 

Een betere huid

Om te beginnen zorgt rood licht voor een mooiere, maar vooral ook jongere huid. Het zorgt namelijk dat de aanmaak van collageen wordt verbeterd waardoor je minder rimpels krijgt en de huid elasticer is. Hiernaast is de doorbloeding ook een stuk beter waardoor je huid zichzelf makkelijker kan vernieuwen en herstellen.

 

Spieren

Voor sporters is rood licht therapie ook erg handig. Rood licht zorgt namelijk voor een betere doorbloeding, wat ten goede komt bij spierherstel en spiergroei. Het rode licht zorgt ook voor meer ATP door de cellen direct te voeden.

 

Ontstekingen

Ook is bewezen dat het bloodstellen aan rood licht ontstekingen vermindert. Zo kan infrarood licht diep in het lichaam penetreren waardoor dieper liggende onstekingen ook kunnen worden behandeld. 

 

Meer energie

Mensen met een chronische vermoeidheid kunnen ook goed rood licht therapie gebruiken. Rood licht therapie zorgt namelijk voor meer energie in het lichaam en een langere uithoudingsvermogen.

 

Vetverlies

Uit onderzoek blijkt dat rood licht therpaie, in combinatie met oefeningen, de omvang en vetmassa sneller doen verminderen. Het zorgt er dus niet direct voor dat je afvalt, maar kan wel als handig hulpmiddel worden gebruikt.

 

Rust

Veel mensen vinden het fijn om even 10 tot 20 minuten tot rust te komen onder rood licht. Het is een rustige ervaring waar veel mensen blij van worden.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.