Wat regel ik voor mijn eigen begrafenis of crematie?

Je mag zelf bepalen hoe je jouw afscheid regelt. Je kan jouw wensen voor je uitvaart vastleggen met een verklaring en het kan fijn zijn om een uitvaartverzekering af te sluiten. Een uitvaartondernemer zoals Valleilaan Uitvaartzorg kan je ook van te voren regelen.

Verklaring maken van jouw wensen voor je uitvaart

Je wensen voor jouw begrafenis of crematie (ook wel uitvaart genoemd) kun je laten vastleggen in een verklaring. Je kan dit zelf opstellen maar ook laten maken door een notaris. Je moet de verklaring ondertekenen en de datum van ondertekenen erbij vermelden. Mochten je wensen veranderen, dan moet je in een nieuwe verklaring jouw eerder gemaakte verklaring herroepen. Dit doe je door de volgende zin op te nemen: “Hierbij herroep ik mijn verklaring van (datum invullen)”.

Is een uitvaartverzekering verplicht?

Je hoeft geen uitvaartverzekering te hebben. Dit is niet verplicht. Als je geen verzekering hebt afgesloten, dan moeten jouw nabestaanden de uitvaart betalen.

Als er geen nabestaanden zijn, dan betaalt de gemeente de begrafenis of crematie. Let wel op dat de gemeente de kosten kan verhalen op je erfenis. Voor meer informatie over betalen van de uitvaart door de gemeente kun je het beste contact opnemen met jouw gemeente.

Voor meer informatie over het regelen van een uitvaart in bijvoorbeeld Amersfoort kun je lokaal zoeken op o.a. uitvaart Amersfoort.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.